Blue Effect

Je mi velkou ctí uvést na našem festivalu jednu z předních kapel progresivního bigbítu u nás. Kapelu Blue effect není třeba dlouze představovat. Založil ji v r 1968 její dosavadní frontman a jeden z nejuznávanějších českých kytaristů Radim Hladík (ex Matadors). V kapele se během její éry vystřídala celá řada významných osobností naší hudební scény mj. Vladimír Mišík, Lešek Semelka, David Koller a další. V současné době se můžete po boku již zmiňovaného Radima Hladíka na zpěváka Honzu Křížka (ex Walk Choc Ice, Kollerband..), baskytaristu Wojttecha (ex T.H.C., Petr Reichert..) a bubeníka Václava Zimu /ex ETC., Krausberry aj.) Blue Effect má za sebou celou řadu hitů jako například: „ Čajovna, Golem, Něžná, I like The World“ a v neposlední řadě hitovka „Sluneční hrob“, kterou můžete zná také z filmu Pelíšky. Kapela je známá také svým nezaměnitelným způsobem živého vystupování a velkou dávkou progresivity takže se návštěvníci Křenovskýho bigbítu mají rozhodně na co těšit.

Zoči voči

Tahle mladá slovenská kapela je prvním zahraničním interpretem na Bigbítu  Kluci hrají od roku 2005 (založení kapely) a postupem času se vypracovali do role punk-rockového žraloka Česko-Slovenské hudební scény. Mají za sebou 3 studiová alba a několik povedených videoklipů, přičemž klip k songu „2012“ se v tom samém roce umístil na 4 místně v anketě Slávik 2011 v kategorii videoklip roku. Kapela má za sebou úspěšné tour s hvězdami Horkýže slíže a Pratur Conspiracy a v roce 2012 se blýskla jako předkapela na bratislavském koncertě Billy Talent. Nemůžu taky nezmínit jejich loňské vystoupení na skvělém Bukovském festivalu Rockové Školy . Letos čeká Zoči Voči spousta koncertů po české i slovenské republice mj. Majáles Praha – Brno, TOPFEST Piešťany, Rock for Churchill aj. Na své tour budou určitě propagovat úspěšný singl (a zároveň klip) „ Čerešně“ který má na youtube již 250 tis shlédnutí. Jsme proto rádi že tato vycházející hvězda zavítá i na náš Bigbít 🙂

KERN – Brněnská legenda

Brněnská rock – metalová legenda, kterou není třeba našim fanouškům zdlouhavě představovat. Kapela pořád jede na plnej plyn tak si je přijďte užít, zavzpomínat si a zazpívat si spolu s kapelou Explozi a Blízko nás.

Dolls in the factory

Tato progresivní pop-rocková kapela potěší zejména mladší fanoušky, či spíše fanynky, křenovskýho bigbítu. Kapela má přes svoje mládí něco za sebou a určitě půjde o kvalitní hudební zážitek. Dolls In The Factory – Strhli na sebe pozornost ihned po vydání debutové desky Statues, po které následovalo republikové turné, výhra v hitparádě Česká desítka rádia RockZone, a mnoho dalších úspěchů. Tím největším pak byl fakt, že si je, s písní Believe, do soundtracku k českému velkofilmu Křídla Vánoc vybral sám Richard Krajčo. Kapele Kryštof aktuálně jeli jako předskokani na jejich vyprodané letošní Kryštof Ostravar club tour 2014 a ukáží se také na jejich letních Kryštof Kempech. Do světa vypustili také videoklip právě ke zmiňované hitovce Believe.

Tezaura

Tezaura je gothic-rocková hudební skupina z Brna. Vyniká altovým vokálem charizmatické zpěvačky Lori, velkým podílem kláves a jednoduchými snovými melodiemi doplněnými o nekonvenční show. Hudební skupina byla založena v létě 2010 a první demo „Daydreaming“ bylo vydáno na jaře 2011. Počátkem roku 2013 byl zveřejněn také nový videoklip „Mechanical Ballerina jako předzvěst nového alba „Unleash the Butterflies“, které spatřilo světlo světa v září 2013.

Ozzy Osbourne revival

Revivalová hvězda – Ozzy Osbourne revival, Pro všechny fanoušky křenovskýho bigbítu, kterým se líbila loňská show Back Sabath revival je určitě dobrou zprávou, že se k nám stejná formace vrátí. Tentokrát však s pozměněným repertoár poskládaným ze sólového materiálu metalové ikony Ozzyho Osbourna. Můžete se těšit opět na skvělou show.

DIRTYCLEAN

Křenovská stopa na Bigbítu

Tentokrát v podání punkových DIRTYCLEAN – v této mladé kapele působí mj. křenovský basák Martin Štěrba, kterého jsme mohli loni vidět na Bigbítu s kapelou Kelwin.