Metalinda

Tato dnes již legendární slovenská kapela, která v roce 2015 oslavila neuvěřitelných 30 let na hudební scéně, je bezpochyby jednou z hlavních hvězd letošního Bigbítu. Metalinda, během své bohaté kariéry, vytvořila řadu hitů mimo jiné, Slnko nevychádzaj, Zalúbená žaba, J.A. Džínový, Nebo zastav dážď s Jožo Rážem a další. Kapela vyprodukovala celkově krásných 15 alb (posledního výběrového se prodalo 200 000 kusů) a natočila několik velmi úspěšných klipů. Například klip k písní Slnko nevychádzaj má dodnes na youtube 1,5mil. shlédnutí. Klip k singlu Zalúbená žaba se ve své době prezentoval skvělou uměleckou úrovní, vždyť jej režíroval Filip Renč a účinkovala v něm mimo jiné i budoucí herecká hvězda Aňa Geislerová. Metalinda se prezentuje kvalitní rock’n’rollovou muzikou s lehce popovým nádechem. Kapela v posledních letech stále pilně a pravidelně koncertuje.
Letos si připravila TOUR-né 2017 kde zazní její největší hity a jsem rád, že si v jejich náročném programu našli čas dorazit k nám na Bigbít.
Na koncertě se můžete těšit na „chalanov“ ve složení legendy-Petra Sámela, Fera Gašparíka, Petra Kollara a Andyho Hudáka. Věřím, že jejich chytlavé melodie zaujmou i návštěvníka Křenovského bigbítu a že budeme mít všichni z jejich vystoupení parádní zážitek.

Zoči Voči

Zoči voči jsou mladá, dynamická punk-rocková kapela ze Slovenska. Vrací se k nám opět po 3 letech, nyní již jako stálice Česko-Sloveské hudební scény. Chlapci mají za sebou již celou řadů úspěchů, mimo jiné společné tour s Iné kafe, Horkýže slíže, Rybičky 48. V roce 2012 se představili jako support na bratislavském koncertě kapely Billy talent. Na svém kontě mají také celou řadu úspěšných klipů, jejich singl Nad Prahou má na youtube již přes 2 miliony shlédnutí….V rámci svého aktuálního turné zavítají Zoči voči například na Benátskou noc, slavkovský Topfest a samozřejmě na náš Křenovské bigbít.

Stonefree Czech experince – Jimi Hendrix rev.

Tento zajímavý projekt má na svědomí charismatický kytarista, zpěvák a skladatel Dani Robinson, původem z USA. Dani – rodák z Detroitu byl ve svém profesním růstu ovlivněn hudebníky jako jsou Jimi Hendrix, Jimmy Page, Jeff Beck, Pete Townsend, Buddy Guy, Bily Cox, Miles Davis atd… Při jeho současných vystoupeních v české republice již několikát spojil síly s našim skvělým blues rockovým kytaristou Lubošem Andrštem. V našich krajích jsme ho naposledy mohli shlédnout v rámci zimního Večeru legend v brněnském Semilasse. Je mi potěšením přivítat tohoto skvělého kytaristu s jeho autentickou show alá Jimi Hendrix na letošním Bigbítu.

K2

Po roční pauze se k nám opět vrací, křenovskému publiku dobře známá, dívčí rocková kapela K2. Proto pouze pro připomenutí uvádím stručné představení Kádvojek.
Klára, Míša a Monika spolu koncertují více než 10 let a na svém kontě mají už tři alba a to s vlastními českými i anglickými písničkami. Za dobu své existence odehrály více jak 1000 koncertů v České republice i zahraničí, především v Německu, Polsku, Slovensku, Rakousku i Bulharsku. Vystupují jak v klubech, na divokých večírcích, tak na městských slavnostech a letních festivalech (Rock For People, Sázavafest, Masters of Rock a mnoho dalších). Dívčí parta K2 se úspěšně zúčastnila i mnoha hudebních soutěží (Emergenza, EvropaHit, Naděje Beatu…).

Alia Tempora

Brněnská modern (unicorn) metalová kapela Alia Tempora již ve svém žánru patří mezi českou špičku, a to zejména díky své energické show, vysokému důrazu na moderní image a šarmu frontmanky Markéty Morávkové, která si nekompromisně získává srdce fanoušků po celém světě. Můžete se těšit na hudební vlnu ve stylu Delain nebo Amaranthe, místy ovlivněnou popovými prvky. Kapela se na scéně pohybuje od roku 2012 a na konci roku 2015 vydala debutové album Digital Cube, na němž částečně spolupracoval i kytarista výše zmíněných Delain, Timo Somers. Již s tímto svým debutem sdílela kapela pódium se jmény jako XANDRIA, SERENITY a další.

Rockmood

c

V čele této revivalové kapely stojí charismatický zpěvák a front-man, dále filmový herec a producent a rovněž náš spoluobčan Michael Beran. Rockmood završí program letošního bigbítu songy známých interpretů( Deep Purple, Rolling Stones, Cream, AC/DC, ZZ-Top atd..) které patří k základním pilířům světové rockové scény. V jejich podání se můžete těšit na hity jako jsou: Smoke On The Water , Brown Sugar, Crossroads, Sweet Home Alabama, Born To Be Wild, Sharp Dressed Man a další. Na tuto kapelu se moc těším a určitě se vyplatí zůstat až do konce.

NARRUBI

Jako „otvírák“ celé akce se nám představí kapela s typicky rockovým názvem NARRUBI. NARRUBI: Se sami charakterizují jako brněnsko – mostecká rocková kapela, která Vám na svém prvním vystoupení na Křenovským bigbítu představí vlastní česky zpívané písně.