Michal Pavlíček – s kapelou

Muzikant, kterého pro rockovou veřejnost není třeba příliš představovat. Bývalý člen legendárního Pražského výběru, kytarový mág s originálním herním projevem, skladatel i úspěšný producent(muzikák Excalibur) , spolupracoval mimo jiné s Michalem Kocábem, Kamilem Střihavkou, Bárou Basikovou, Danem Hůlkou , je majitel řady individuálních ocenění mj.

  • 1994 Kytarista roku v anketě Žebřík čtenářů časopisu Rock Report
  • 1994 Nominace na cenu Grammy za nejlepší píseň roku Země vzdálená
  • 1996 Instrumentalista roku a Pražský výběr překvapení roku (2.místo) v anketě Žebřík čtenářů časopisu Rock Report
  • 1997 Zlatá deska Bontonu za CD Běr Pražského výběru
  • 1998 Instrumentalista roku a osobnost roku v anketě Žebřík čtenářů časopisu Rock Report
  • 2002 Cena za nejúspěšnějšího umělce čtenářské ankety Žebřík 1992–2001 časopisu Report
  • 2006 Beatová síň slávy rádia Beat
  • 2007 Cena akademie populární hudby Anděl za nejlepší DVD roku 2006 Beatová síň slávy

The Apples – girls rock

Čtyři mladé kočky z Čech které hrají pořádnej rock. V jejich bohatém repertoáru můžete najít písně z 60.-90let let, známé rockové pecky od kapel jako Beatles, ZZ top, Queen, Brian Adams, AC/DC, Suzi Quatro, Rebelové a nechybí ani jejich vlastní tvorba

  • V roce 2001 s písní od Petra Jandy Tak řekni vyhrály Mezinárodní autorskou soutěž Děčín 2001. Předkapela skupiny Olympic – Lucerna , účast na festivalu Benátská noc – Malá Skála, a jiné…
  • Na podzim roku 2006 – úspěšné turné do USA (New York, Atlanta, Chicago, Denver).. 2x vítězství v hudební show Karla Šípa Rozjezdy pro hvězdy.
  • Účast na mediálních akcích: Manéže Bolka Polívky v roce 2008, v dalších pořadech jako např. Tv Óčko: Hydepark, Inbox, Tv Nova: Rozjezdy pro hvězdy, Snídaně s Novou, a jiné…

The Madmen

Po loňském úspěšném vystoupení se k nám opět vrátí brněnská rocková legenda The Madmen v čele s kytaristou Milošem Morávkem, se svým osvědčeným repertoárem založeným na slavných kapelách Uriah Heep , Deep Purple a Led Zeppelin.

Šašci v manéži

Kapela Šašci v manéži funguje od roku 2007. Stylově by se dala zařadit jako rock s progresivními prvky. Mezi její zajímavé vystoupení a úspěchy patří: Účast na Rock Shock open air festival Vyškov 2009, oslava 50 Vlasty Redla v Kobeřicích (dvoudenní festival), předkapela skupiny Škwor a v květnu je čeká Doga v Křižanovicích a Křížek Fest se skupinami: Dark Gambale, Salamandra, Exit atd. Zúčastnili se také několika soutěží, kde největším úspěchem bylo 2. místo o předkapelu Deep Purple v Ostravě. V roce 2009 kapela natočila první demo CD s názvem Kocór f tróbě a nyní pracuje na novém hudebním materiálu na další CD. Můžeme se těšit na energickou pódiovou show kapely.

Burletta

Letošní výběr kapel zatím uzavírá BURLETTA , která jako domácí zástupce nemůže na KŘENOVSKÉM BIGBÍTU chybět. Kapela usilovně pracuje na novém materiálu, který premiérově představí právě na Bigbítu..

Touchwood

Nadějná křenovská autorská kapela, která hraje velice zajímavou muziku – dle vlastních slov svou tvorbu charakterizuje jako „pohodovej rokc-pop-ska“ a která bude příjemným zpestřením letošního ročníku Křenovského bigbítu. Kapela má za sebou vydání prvního CD.